Comunicat contra la retallada de les pensions

Arrel de la intenció del Govern espanyol d’aprovar una reforma del sistema de pensions que suposarà una rebaixa de les pensions i una nova retallada de drets socials des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) volem fer públiques les següents consideracions:

 • Que amb molta probabilitat el proper Consell de Ministres espanyol del proper dia 28 de gener aprovarà finalment la retallada de les pensions.

 

 • Que l’objectiu darrer de la reforma que es pretén ara és la privatització de les pensions.

 

 • Que aquesta privatització la volen realitzar rebaixant les pensions públiques alhora que promovent els plans de pensions privats, gestionats per la banca i les grans asseguradores.

 

 • Que la rebaixa de les pensions l’estan justificant en base a estudis esbiaixats sobre la viabilitat de les pensions públiques, que demostren la manca de voluntat política de mantenir un sistema públic de pensions suficient com a prioritat per al Govern espanyol.

 

 • Que la reforma de les pensions s’emmarca en el conjunt de les mesures de “lluita contra la crisi” que estan suposant la pèrdua de drets socials més gran dels darrers 35 anys i que s’ha concretat en la rebaixa del sous dels empleats públics, la congelació de les pensions, l’eliminació de subsidis d’atur, la retallada de prestacions socials, la reforma laboral i, ara, en la reforma de les pensions.

 

 • Que possiblement les retallades de drets socials que s’estan implantant a tota Europa estan suposant i suposaran el retrocés més important conegut a les conquestes socials que han aconseguit les classes populars al llarg del segle XX.

 • Que els beneficiaris d’aquestes mesures són la banca i les grans empreses multinacionals, culpables de la situació econòmica en la que ens trobem, que lluny de pagar la crisi que han generat, surten reforçats de la mateixa amb la col·laboració dels governs i la classe política dominant.

 

 • Que les perjudicades són les classes populars, que no poden quedar-se de braços creuats mentre pateixen una bufetada rere una altra.

 

 • Que no podem permetre que els sindicats espanyols amb la consideració legal de “majoritaris” signin un acord que suposi una nova rebaixa de drets a canvi de més prebendes per a ells, fent la feina bruta al Govern i pretenent donar un plus de legitimitat a les mesures que volen prendre.

 

Per aquests motius, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) manifesta:

 • Que el poble català ha de demostrar que la seva disposició a lluitar per defensar els seus drets i que ara és el moment de fer-ho.

 

 • Que la CUP fa una crida a la participació de les mobilitzacions que es convoquin en contra de la retallada de les pensions i de la resta de drets socials, i dóna suport a la proposta de convocar concentracions davant dels ajuntaments si el Consell de Ministres espanyol aprova finalment la retallada de pensions.

 

 • Que felicita als sindicats COS, CGT, CNT-Catalunya i Solidaritat Obrera per la valentia demostrada al convocar una VAGA GENERAL a la Comunitat Autònoma de Catalunya pel proper 27 de gener.

 

 

Candidatura d’Unitat Popular