12 d'Octubre, res a celebrar.

El dia 12 d'Octubre l'oligarquia i els sectors més reaccionaris de la societat espanyola celebren any rere any la festa de la Pàtria, la festa de la Raça. Aquesta celebració té un marcat contingut polític que fa de la data un dia en el de manifestar públicament l'enyorança d'un suposat passat de glòries imperials.

El conjunt dels treballadors i les capes populars de la societat no tenim res a celebrar el 12 d'octubre. L'Imperi Espanyol sol significar patiment i mort, tant per als pobles de l'actual Estat Espanyol com per als diferents pobles americans. En primer lloc, l'ocupació espanyola d'Amèrica, la massacre de milions de persones i la submissió de molts més per tal d'implantar un espoli sistemàtic i brutal dels recursos naturals del continent que a dia d'avui, amb formes diferents (a través de la dominació econòmica exercida a través de les grans multinacionals), encara segueix present, i és el responsable de milers de morts a l'any i de la situació de misèria en què viuen milions de treballadors llatinoamericans. El jou que l'oligarquia espanyola va imposar als pobles indígenes va ser també brutal i desastrós per als pobles de la península ibèrica, que d'una banda patien una explotació desmesurada per assegurar recursos econòmics per a les expedicions, i que de l'altra, eren els que engreixaven les files dels exèrcits amb milions de joves que van morir per enriquir a un grapat de nobles que mai van trepitjar Amèrica.

El 12 d'Octubre no només és el dia escollit per l'Estat Espanyol com a data per l'exaltació d'un patrioterisme que s'assenta sobre la sang, la dominació i l'espoli dels pobles, sinó que també és el dia en què l'extrema dreta surt als carrers per tot l'Estat per a realitzar actes racistes, en els quals es culpa als treballadors immigrants de la degradada situació socioeconòmica en què ens trobem. La profunda crisi que pateix el capitalisme està donant ales a la demagògia feixista a tot Europa, amb l'objectiu enfrontar als treballadors, entre nadius i immigrants per desviar la seva atenció i per fer que els veritables culpables d'aquesta situació, els empresaris i els estats , és a dir, el sistema capitalista no sigui l'objectiu de la seva justa ràbia.

En aquest context els diferents estats de la Unió Europea lluny de resoldre el problema del racisme que potencien diàriament amb polítiques que redueixen la despesa social (mentre regalen a la banca ingents quantitats de diners), amb reformes laborals que priven de drets als treballadors i faciliten la seva explotació per part dels empresaris, amb l'assetjament i la persecució dels moviments polítics i socials contraris al sistema, amb institucions judicials que doten d'impunitat als feixistes que poden exaltar el racisme i incitar a l'odi públicament, impunitat que es desvetlla de manera particularment desagradable en el cas de les freqüents agressions que protagonitzen cada vegada amb més freqüència. Un dels puntals d'aquestes polítiques és la criminalització de la població immigrant amb polítiques descaradament racistes i xenòfobes, bon exemple de les quals és la recent expulsió de romanís per part del govern francès. En el cas de l'Estat espanyol no podem deixar de denunciar una política d'immigració (que han aplicat tots els governs des de l'anomenada 'Transició democràtica') extremadament repressiva i violenta, el màxim exponent són els Centres d'Internament d'Estrangers. Aquests centres són camps de concentració per a immigrants enmig de les nostres ciutats en els quals centenars de persones són amuntegades mentre es prepara la seva expulsió, i que durant l'espera són sotmesos a multitud de vexacions, violacions sexuals i tortures.

A València portem anys aguantant les desfilades del partit feixista España2000 cada 12 d'octubre, i considerem que és el moment de sortir al carrer i demostrar que hi ha una alternativa a la dominació dels pobles per part de les multinacionals, a les polítiques antipopulars dels governs i la demagògia racista que enarboren els partits feixistes i que és tolerada pels grans partits que s'autoanomenen democràtics, el sistema judicial i els mitjans de comunicació oficials.

Considerem que els pobles han de construir lliurement i sense ingerències de cap tipus seu futur, que l'espoli i la dominació imperialista ha de ser combatuda fins que desaparegui. Les races no existeixen, les úniques barreres que ens separen de forma real són les classes socials. Hi ha persones que treballen i creen riquesa i altres que viuen com paràsits del treball aliè. Els treballadors, independentment de la nostra ètnia o nacionalitat hem unir-nos per acabar amb l'explotació a la qual som sotmesos per part del sistema.

La lluita constant i organitzada, contra l'imperialisme i el sistema és l'únic camí, i la solidaritat entre els pobles la nostra eina per construir l'alternativa.

12 d'Octubre, res a celebrar. Contra l'imperialisme i el racisme, solidaritat i lluita dels pobles.